вторник, 30 ноември 2010 г.

Неделчева трета в света!!!

Най-силната българска бадминтонистка Петя Неделчева се изстреля до третото място в световната ранглиста. Тя заема тази позиция в дисциплината „двойки жени”, заедно с рускинята Анастасия Руских. Това е рекордно класиране за Петя и Настя, които в предишното седмично подреждане заемаха върховото тогава за тях шесто място.

На единично Неделчева е №15. В класацията само за турнирите от Супер сериите българо-руският дует е на първо място, а на ситгъл 27-годишната старозагорка е девета като за момента това я класира за финалите на веригата през януари.

Втората ни ракета Линда Зечири е на 27-о място на единично в световната ранглиста. Смесената двойка Стилиян Макарски и Дияна Димова е №31 в тази класация.

Петя Неделчева, която миналата неделя спечели титлите на сингъл и на двойки от държавното първенство, ще участва в последните два турнира от Супер сериите. Те са в Шанхай (Китай) от 30 ноември и в Хонконг от 7 декември. И двете състезания са с награден фонд 250 000 долара.

В Китай Неделчева ще играе в първия кръг на сингъл срещу бадминтонистка от квалификациите. "В неделя пътувам да Шанхай. Сега съм в Дания, защото вчера имахме мач с тима на Одензе. Няма да играем на двойки с Настя, защото със сигурност сме се класирали за финалите на Супер сериите, докато на единично още не е напълно сигурно и затова ще участвам", обясни ситуацията Петя. 
www.racketi.com

1 коментар:

  1. Здравейте!!! Харесва ми сайта ви. Но пишете само за Неделчева. Пишете за Сиси и Габи Стоеви, Мила Иванова, Владимир Шишков, Данаил Балкански. Все пак и те са много добри. Владимир е световен шампион на детски игри в Анкара. Все пак..момчето се е трудило!

    ОтговорИзтриване