понеделник, 8 ноември 2010 г.

Контузия спря Петя на финала

Първите в схемата на двойки на турнира от Супер сериите по бадминтон в Париж (200 000 долара) Петя Неделчева и Анастасия Руских (Русия) отстъпиха на финала в зала „Пиер дьо Кубертен”. Те отстъпиха с 16:21, 2:11 и отказване заради травмата на Петя срещу третите поставени Дуанганон Ароонкесорн и Кунчала Воравишичайкул от Тайланд.

Както е известно българката играе от три дена с прищипан нерв на кръста и още вчера предracketi.com заяви, че се надява болката да й позволи да изиграе пълноценно финала, но не би. Петя се прибира утре в София, съобщи треньорът й Орлин Цветанов.

За първи път българска бадминтонистка достигна до двубой за титлата в турнир от най-престижните и с най-висок награден фонд Супер серии.

За класирането на финала европейските вицешампионки Неделчева и Руских вземат 7800 точки. Те са четвърти в момента в ранглистата за Супер сериите и десети в световната. С получените точки обаче, според изчисленията на Цветанов дуетът ще поведе във веригата следващата седмица, а в световната класация ще заемат рекордното шесто място.Това означава, че Петя и Настя са си бетонирали вече мястото за финалите на веригата, която е от 5 януари 2011 година в Тайпе и с награден фонд 500 000 долара. В тях ще участват осемте най-добри на единично и на двойки, но не повече от двама представители на една държава. Освен това Неделчева гони класиране за мастърса и на единично, където в момента е №12, но ще се изкачи в четвъртък до деветата позиция.

До края на сезона в Супер сериите остават само два турнира през декември - в Китай и Хонконг.

www.racketi.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар