вторник, 26 октомври 2010 г.

Турнири


  • Турнири Първо ниво
Томас към(Thomas Cup) — премиерно събитие за мъже — съревнованията се провждат веднъж на две години. Повече от 50 национални отбора се състезават в квалификационни турнири при конфедерациите по континенти за място на финалите. Финалният турнир включва 12 отбора, увеличили се с осем от 2004 година; Тази година  Лин Дан помогна на Китай да спечели Томас къп.
Убер къп (Uber Cup) — женският еквивалент на Купа Томас; При жените Корея надделя над Китай.
Судирман къп (Sudirman Cup) — състезание за смесени отбори. Провежда се веднъж на всеки две години от 1989 година насам. За да спечели турнира, всяка страна трябва да се представи добре на всичките 5 дисциплини (мъже — двойки и индивидуално, жени — двойки и индивидуално и смесени двойки). Като при футбола това става чрез класиране или отпадане на отбори във всяка група;
Летните олимпийски игри (Summer Olympics) — индивидуално състезание по бадминтон било демонстрирано на летните олимпийски игри през 1972 и през 1988. Официален олимпийски спорт става през 1992 на Летните игри в Барселона. В състезанието вземат участие 32-мата най-високо класирани състезатели по бадминтон, като всяка страна предоставя най-много трима участника.
Световен шампионат по бадминтон на BWF (BWF World Championships) — само най-високо класираните в света 64 състезатели могат да участват в която и да е категория, най-много по трима от държава.
Световен шампионат по бадминтон за младежи на BWF (BWF World Junior Championships)

Няма коментари:

Публикуване на коментар